25.04.2024

🚀 Маск розповів, де розмістять першу населену базу на Марсі

Згідно з планами NASA, перші пілотовані польоти на Марс можуть відбутися в середині 2030-х років.

Північні райони Марса, де був знайдений лід, були б найбільш придатним місцем для розміщення першого людського поселення на цій планеті, заявив американський підприємець Ілон Маск на відеоконференції марсіанського суспільства (Mars Society Convention 2020). Про це в п’ятницю, 16 жовтня, повідомляє ТАСС.

За його словами, першим марсіанам слід вибирати райони, де є лід, оскільки цей матеріал можна буде переробляти для отримання кисню й енергії. Крім того, в північних широтах Червоної планети легше здійснювати посадку космічних апаратів.

Маск наголосив, що найбільш пріоритетним завданням для членів пілотованої експедиції на Марс стало б створення потужностей для виготовлення ракетного палива, а також створення системи зв’язку.

Глава SpaceX припустив, що зв’язок між Землею і Марсом міг би забезпечуватися потужними лазерами на орбіті Землі. Також, описуючи майбутню роботу першої місії на Марсі, Маск не виключив можливості того, що під час створення поселення на Червоній планеті першопрохідникам доведеться прокладати тунелі під поверхнею, але підкреслив при цьому, що техніка, придатна для таких робіт, повинна бути значно менш масивною порівняно з тою, яка використовується зараз.

До 2050 Ілон Маск, підприємець і голова SpaceX, планує побудувати на Марсі місто для колоністів, яким, звичайно ж, потрібен буде прапор.

Глава SpaceX Ілон Маск заявив, що вдалий знімок фотографа Джона Крауса ракети Falcon 9 на тлі Сонця, що злітає, підказала йому ідею, як повинен виглядати прапор Марса. Про це пише Inverse.

“Можливо, таким повинен бути прапор Марса”, – підписав фотографію автора знімка Маск.

Видання наголошує, що це не перший варіант прапора для потенційного аванпосту людства на Марсі. У відзначеному премією Неб’юла романі “Рухаючи Марс” письменника Грега Беара описано біло-блакитне полотнище з великим червоним колом і двома меншими, що символізують сам Марс і два його місяці.

Іншу ідею запропонував користувач Twitter Real Patrick Daly у відповідь на пропозицію Маска і Крауса. В основі його дизайну лежить картинка з кружки Boeing, на якій також зображена ракета на тлі Сонця.

Відомо, що Маск планує побудувати флот величезних космічних кораблів Starship і відправити перших астронавтів на іншу планету вже в 2024. Після того, як там будуть створені основні системи життєзабезпечення, можна буде почати розширювати колонію, вважає Маск.