29.03.2024

🚀 Мріє про небо та мандрує світом

Щороку багатотисячний колектив Київської політехніки поповнюється допитливими та мотивованими студентами, які за кілька років набувають фахових знань і успішно презентують КПІ ім. Ігоря Сікорського на всеукраїнських та міжнародних студентських заходах, підтверджуючи його лідерські позиції в рейтингу вітчизняних ЗВО.

У 2018 р. переступив поріг кафедри авіа- та ракетобудування Євгеній Димарчук. Нині він не лише відмінно навчається (середній бал успішності 96), а й бере участь у наукових дослідженнях і розробках кафедри, зокрема в проєктах “Локальна позиційна навігаційна система підвищеної надійності” та “Адаптивно керовані аерокосмічні конструкції та технології на основі інтелектуальних і структурованих метаматеріалів”. На другому курсі він посів перше місце на олімпіаді з математики КПІ ім. Ігоря Сікорського в рамках першого етапу  Всеукраїнської  олімпіади з математики для студентів закладів вищої освіти України.

Торік команда з ІАТ “K.I.S.S.”, до якої входив Євгеній, випередила 28 регіональних команд і перемогла в локальному етапі конкурсу NASA Space Apps Challenge. Їх проєкт “Make it simple” був присвячений удосконаленню бортової системи літального апарата за рахунок мінімізації дротових мереж комунікації літака.

У травні 2019 року Євгеній у складі локальної групи студентів EUROAVIA KPI Kyiv взяв участь у 60-му Міжнародному конгресі EMEAC Європейської асоціації студентів аерокосмічної галузі EUROAVIA. Політехніки презентували свої напрями діяльності, досягнення університету та всієї аерокосмічної галузі України загалом. За результатами голосування локальну групу EUROAVIA KPI Kyiv було прийнято до складу організації.

Про студента з повагою говорить заступник директора ІАТ з навчально-виховної роботи Олексій Пікенін: “Євгеній бере активну участь у громадській діяльності університету та інституту. Зокрема, в організації та проведенні Фестивалю “ТехноАРТ КПІ”, Днів відкритих дверей ІАТ та університету, був волонтером  Стартап-школи “Sikorsky Challenge”, представляв інститут на Фестивалі “IT Fest” у Запоріжжі. Тож цілком закономірно, що Є.Димарчука було удостоєно іменної стипендії Верховної Ради України.

У своїх досягненнях студент не вбачає чогось особливого: працює й отримує задоволення від того, що йому цікаво. Та не забуває подякувати  своєму науковому керівнику, наставнику та просто хорошій людині Олександру Петровичу Мариношенку: “Саме він завжди допомагав мені у складних питаннях чи ситуаціях”.

Про свої мрії й уподобання Євгеній говорить охоче й емоційно: “Захоплення… Насамперед це небо, авіація та інженерія, я просто фанатію від цього. Це справді круто – розуміти принципи роботи певних механізмів та агрегатів. Дуже люблю подорожувати, всидіти на місці для мене велика проблема. Часто мандрую самостійно, навіть без компанії. Складно знайти настільки ж авантюрну людину, яка сьогодні вибрала напрям, а назавтра вже туди вирушила”. Мандрівник є прихильником подорожей “на двох швидких колесах”. На його думку, неможливо не захоплюватися  цими витворами інженерної думки – мотоцикли швидкі, надійні й напрочуд гарні, наче віддзеркалюють особу свого господаря. А побачене та пережите в подорожах юнак фіксує на фотоплівку. Так, це ще одне його захоплення.

Молодшим колегам стипендіат бажає віри в себе, наполегливості і впевненості – “стояти на своєму до кінця”. А йому ми бажаємо нових звершень і цікавих подорожей.