20.04.2024

🚀 Космічний Корабель Starship Розбився, Але Команда SpaceX Задоволена | Відео

10 грудня близько 00:40 ночі за київським часом відбулося ключове для SpaceX випробування. В безпілотний політ на висоту близько 12, 5 км компанія відправила восьмий тест-прототип космічного корабля Starship SN8.

Старт корабля відбувся успішно, на трьох двигунах як і було заплановано, планово відключив один за одним, два двигуни, досяг заданої висоти, після чого прийняв горизонтальне положення і за допомогою крил витримав потрібне положення для повернення (приземлення).

Під час прикінцевого маневру – перехід від горизонтального положення у вертикальне і гальмування двигунами було не таким успішним. На останніх секундах, кораблю не вистачило тяги, щоб посадити корабель на цю саму площадку. Ймовірніше за все проблема виявилася у запуску двигунів. Корабель Starship розбився об поверхню землі.

Однак команда SpaceX тест не вважає провальним, швидше навпаки «чудовим», бо вони отримали усі необхідні для досліджень дані. Ілон Маск навіть написав у своєму Twitter.: «Марс ми йдемо!» “Ми отримали всі необхідні дані. SN8 молодцем! Вітаю команду SpaceX!” – написав він у своїх чатах. Подробиці обіцяють розповісти згодом.

Ілон Маск оцінював ймовірність успіху тестової ракети приблизно в 33%. Тестування проводилося на полігоні компанії в Бока-Чіка, в штаті Техас.