28.03.2024

🚀 Rocket Lab анонсувала перший приватний політ на Венеру: можливо, там є життя

Імовірність того, що на Венері існує життя, збільшилася після дослідження у 2020 році.

Американська приватна космічна компанія Rocket Lab планує відправити космічний корабель на Венеру в 2023 році, щоб знайти життя в її хмарах.

Як повідомляють у Twitter Rocket Lab, про це заявив генеральний директор аерокосмічної компанії Пітер Бек.

Поки що Венеру відвідували тільки космічні апарати, розроблені урядовими агентствами, але у Rocket Lab є амбітні плани із запуску першої приватної роботизованої місії на Венеру в 2023 році. Імовірність того, що на Венері є інопланетяни, збільшилася після дослідження 2020 року, в ході якого в атмосфері планети виявили хімічну речовину, що має стосунок до мікробного життя.

Компанія Rocket Lab має намір з’ясувати, чи є в атмосфері Венери мікроби, для чого готує до польоту ракету Electron, яка запустить супутник Photon. З орбіти планети в її атмосферу буде запущений зонд меншого розміру.

“Я обіцяв собі, що, якщо у мене коли-небудь буде можливість спробувати відповісти на це питання (існування інших форм життя) – я спробую. Мені дуже пощастило, тому що у мене є ракетна компанія і міжпланетний космічний корабель, тому було б дуже дивно, якби я не спробував”, – заявив Пітер Бек.