16.04.2024

🚀 КПІшники розроблятимуть авіаційні судна на базі ІАТ 💼 Компанія партнер ТОВ “Українська авіаційна компанія “Аеростар”

Інженери та конструктори КПІ в рамках підписаного договору між КПІ і компанією “Аеростар” братимуть участь в створенні нового покоління транспорту – авіаційних морських суден.

  • Київський Політехнічний Університет є лідером в такій галузі, – сказала Президент ТОВ “Українська авіаційна компанія” Аеростар “Людмила Супрун. – Унікально те, що тут багато шкіл, які можуть одночасно працювати, об’єднуючи різні спеціалізації для виготовлення літака або корабля, що літає.

Як повідомила прес-служба КПІ, роботи проекту будуть проводитися на базі Інституту аерокосмічних технологій.

  • Будемо залучати всі наші університетські структури і підрозділи в цьому амбітному проекті, – сказав директор Інституту аерокосмічних технологій КПІ ім. Ігоря Сікорського Іван Коробко. – Ми над такого класу транспортом працюємо давно, і ми навіть в минулому році виходили з таким проектом на Sikorski Challenge.

Виробництво аеросуден – процес унікальний. Його успішна реалізація може вивести Україну на новий рівень світового ринку транспорту.

  • Сьогодні закладено першу цеглину в створенні нової галузі, як літаючий морський флот, – розповів Костянтин Петров, директор департаменту морського і річкового флоту компанії «Аеростар». – Це десь півмільйона квадратних метрів, де ми плануємо розгортати серійне виробництво.

Сторони також домовилися про створення навчального науково-інженерного центру літаючого флоту на базі КПІ.

Авіакомпанія “Аеростар” є одним з лідерів ділових авіаперевезень в Україні і законодавцем сучасної вітчизняної концепції обслуговування бізнес-пасажирів.