29.03.2024

🚀 Планетарій у Дніпрі відкрито у тестовому режимі

Наприкінці грудня 2020 року дніпровські шанувальники космосу отримали справжній подарунок під ялинку. Після двох років капітального ремонту, ініційованого Noosphere, міський Планетарій розпочав роботу в тестовому режимі. Заклад оснащений найсучаснішим цифровим обладнанням і програмним забезпеченням. Наприклад, проєкційна система з 6-ма LED-проєкторами дає можливість демонструвати відео у форматі 4К-8К.  

Крім зоряної зали, в оновленому Планетарії діють космічні експозиції. Серед експонатів відвідувачі зможуть побачити справжні скафандр та льотні костюми астронавтів, глобус Місяця та інтерактивний експонат “Наплічники”, який покаже як працює гравітація на різних планетах.

У Планетарії також представлені розробки студентів та інженерів Noosphere Engineering School, а саме: телурій — модель Сонячної системи, інтерактивна астрономічна пісочниця, 3D голограма астрономічних об’єктів.

До введення локдауну Noosphere Planetarium встиг прийняти декілька сотень перших відвідувачів. Ну а наступні сотні й тисячі (серед яких можете бути і ви!) відвідають заклад після послаблення карантинних обмежень. Більше інформації дізнавайтесь на сторінці закладу у Facebook.