28.03.2024

🚀 Український Ан-124 «Руслан» доставив у США супутник для компанії SpaceX

Український транспортний літак АН-124 «Руслан» доставив з аеропорту Тулузи (Франція) на спеціальний аеропорт NASA в США супутник для компанії Ілона Маска SpaceX. Про це повідомила прес-служба Авіаліній Антонова в Facebook.

Вага вантажу становить 55 тонн, процес завантаження зайняв п’ять годин. Супутник був упакований в спеціальний контейнер, сконструйований французькою авіабудівною компанією Airbus.

«Ми благополучно і вчасно доставили найбільший супутник, який нам доводилося транспортувати!», – йдеться в повідомленні.

Літак Ан-124 «Руслан» вилетів з аеропорту Бланьяк і успішно приземлився в Тітусвілле, Флорида, на аеродромі, який до 2011 року NASA використовувало для відправки в космос шатлів.

Нагадаємо, що недавно на тлі зростання замовлень та обсягів вантажоперевезень «Авіалінії Антонова» перевели найбільший у світі транспортний літак Ан-225 «Мрія» на обслуговування комерційних рейсів. Раніше повідомлялося про те, що у квітні український літак АН-124 «Руслан» доставив медикаменти і засоби захисту в США.

Державне підприємство «Антонов» – український авіабудівний концерн, який об’єднує конструкторське бюро, комплекс лабораторій, експериментальний завод і випробувальний комплекс для розробки та сертифікації літаків. З 4 квітня 2015 входить до складу державного концерну «Укроборонпром».