20.04.2024

💼 Cпівпраця між КПІ імені Ігоря Сікорського та підприємством “Аеропракт”

13 лютого ректор КПІ імені Ігоря Сікорського Михайло Згуровський разом із директором Інституту аерокосмічних технологій Іваном Коробком, завідувачем кафедри Авіа-ракетобудування Віталієм Суховим та доцентом цієї ж кафедри Олександром Мариношенком відвідали підприємство “Аеропракт”.

Головним напрямом діяльності підприємства “Аеропракт” є розробка і серійне виробництво надлегких літаків різної модифікації. Здійснюються перспективні розробки спеціальних модифікацій базових моделей: літаків для аерофотозйомок, сільськогосподарських літаків, літаків амфібій, трьох і чотирьохмісних літаків.

На сьогодні підприємство за масштабами виробництва є другими у світі в класі легких літаків – випускає більше 80 літаків за рік (в планах – до 120).

В ході візиту представники КПІ імені Ігоря Сікорського ознайомилися з повним циклом створення літаків – від проектування до виготовлення і випробовування. Головний конструктор Юрій Яковлев та директор Олег Литовченко висловили підтримку в налагодженні співпраці між КПІ імені Ігоря Сікорського і підприємством в сфері освіти, науки та молодіжної технічної творчості. Запропоновано створити в КПІ імені Ігоря Сікорського центр молодіжної технічної творчості “Аерокосмічної інженерії” на базі Інституту аерокосмічних технологій, як відкриту платформу для гуртків наукового та інженерного спрямування, об’єднання, які здійснюють свою діяльність в аерокосмічному напрямі. В рамках діяльності такого Центру запропоновано розпочати, за підтримки підприємства, створення студентського одномісного літака.

Домовились про підготовку Договору про співпрацю між КПІ імені Ігоря Сікорського підприємством “Аеропракт”, який передбачатиме взаємодію Сторін у різних напрямах діяльності.

Ректор КПІ імені Ігоря Сікорського Михайло Згуровський запросив керівників підприємства “Аеропракт” відвідати найближчим часом Інститут аерокосмічних технологій університету.