18.04.2024

‍🎓 Перший випуск магістрів Інституту Аерокосмічних Технологій

ШАНОВНІ ВИПУСКНИКИ ІНСТИТУТУ АЕРОКОСМІЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

В цьому році КПІ святкуватиме свою 122 річницю!!! Нам багато років і ми маємо власні традиції. Одна з таких традицій – це вручення дипломів випускникам нашого університету в залі де проходило засідання першої екзаменаційної комісії під орудою Д.І.Менделеєва. він відзначив: “Маючи 35-річний досвід у справі дипломування у вищих навчальних закладах, які я маю сміливість стверджувати, що такої загальної сукупності спеціальних робіт студентів, яку я бачив у першого випуску київського політехнікуму, не можна зустріти у відомих мені університетах і технологічних інститутах ”

Піонер повітроплавання Ігор Сікорський, розробник авіаційних двигунів Олександр Мікулін, творець гідролітаків Дмитро Григорович, брати Касяненки, творець цілого покоління літаків довоєнного періоду Костянтин Калінін, Сергій Павлович Корольов – основоположник практичної космонавтики), Володимир Миколайович Челомей – розробник цілої низки унікальних ракетно-космічних систем, розробник перших у світі систем протиракетної оборони Лев Веніамінович Люльєв, розробник двоконтурних турбореактивних двигунів Архип Михайлович Люлька, видатний льотчик – випробувач Олексій
Граціанський та багато інших славетних київських політехніків своїми досягненнями у 20-му столітті змінили світ.
       Саме в цей день ми хочемо висловити нашу особливу вдячність та шану викладачам, працівникам університету, нашим партнерам, вашим батькам і рідним  – всім хто сприяв здійсненню цієї миті.
      Де юре і де факто сьогодні 31 наш випускник  поповнює лави фахівців аерокосмічного напряму.

       Університет дав вам належні знання. Кожен з наших викладачів виконав це самовіддано і правильно, базуючись на традиціях та принципах, які лягли в основу діяльності КПІ.

Не здавайтесь, бажане не завжди досягається з першого разу. Постійно працюйте над собою, розвивайтесь у всіх напрямках, пробуйте, намагайтесь, будьте сміливими, повірте у свої сили і ніколи не зупиняйтесь. Сумлінно навчайтесь. Девіз КПІ – “Освіта протягом всього життя”. Знання надзвичайно сильно цінуються у всьому світі, тому використовуйте і надалі кожну мить, кожну можливість їх отримувати.

Пам’ятайте — можливо все, не має нездоланий шляхів, не має не вирішених задач і проблем. Просто на подолання неможливого потрібно трохи більше часу, витримки, наснаги і терпіння. Шлях до успіху не може бути миттєвим, як би ми про це не мріяли, тому що тоді це не шлях, а випадковість.

Енергія викладачів вкладена в ваші голови і серця в стінах КПІ – це надійний фундамент вашого подальшого успіху. Бажаємо вам скористатися цим задля свого ж блага.

Не забувайте, що слово “неможливо” не з нашого лексикону, працюйте постійно над собою, самоудосконалюйтеся.

Ми щиро бажаємо всім мам стати успішними людьми в нашій надзвичайно прекрасній країні, бажаємо вам цікавого, повноводного життя, мудрих і далекоглядних рішень, високих професійних досягнень. Бажаємо добра, впевненості у своїх силах, і обов’язково кожному з вас зичимо трошки везіння. Пам’ятайте, що дорогу  осилює той хто йде. 

Вітаємо Вас з цим особливим днем Вашого молодого, прекрасного життя!
Від співробітників Інституту аерокосмічних технологій,

директор І. В. Коробко