28.03.2024

🏆 КПІшники серед переможців локального етапу хакатону NASA Space Apps Challenge – 2019

19-20 жовтня по всьому світу пройшов міжнародний хакатон NASA Space Apps Challenge 2019.

Подія проходить як частина інкубаційної програми NASA, так що все серйозно.

Головна мета – генерувати інноваційні ідеї. Вміти відстоювати перед фахівцями свою точку зору.

Юні інженери вчаться, шукають проблематику і пропонують свій шлях вирішення. Можливо, їх «незамилений» погляд підкаже рішення, 

Понад 29 000 учасників у 230+ локаціях з 80 країн взяли участь у хакатоні, а кількість глядачів #spaceapps досягла десятків мільйонів глядачів у соціальних медіа.

Більшість команд провалюють хакатон через нездатність спільних дій, відсутність лідера, неправильного розподілу ресурсів, а не через невдалу ідею. Хакатон це хороший шанс відчути на кілька годин, що таке реальний технологічний бізнес і зрозуміти для себе, чи готовий ти до цього? На думку експертів, сенс хакатона – продемонструвати, що можна домогтися відчутного результату за порівняно короткий проміжок часу командним зусиллям. Вперше, дві команди від КПІ одночасно долучилися до хаккатону на різних локаціях України.

 Перша команда від КПІ “Short circuit” , до складу якої увійшли 9-ть студентів:

Голець Владислав 4 курс, ТЕФ

Висовень Денис 4 курс, ТЕФ

Якименко Владислав 4 курс, ФЕЛ

Санду Марко 1 курс, ІАТ

Тітов Генріх 1 курс, ІАТ

Клименко Антон 1 курс, ІАТ

Воєйкова Софія 1 курс, ІАТ

Пашистий Богдан 1 курс, ІАТ

Потапенко Ірина 2 курс, ІАТ

ІАТФЕЛ та ТЕФ,  розробляли віртуальну систему керування  дроном на Марсі “UAV’S saviour” та перемогли у категорії “Вибір аудиторії” (People’s choice), місце проведення, м.Київ, НАУ.

 Друга команда від КПІ “K.I.S.S.” , яка складалася також з 9-ти студентів ІАТ:

Димарчук Євгеній 2 курс

Астахова Ольга 2 курс

Новоселецький Ігор 2 курс

Радченко Сергій 2 курс

Тараш Георгій 2 курс

Скорняков Віктор 1 курс

Василишин Юрій 1 курс

Дудка Еліна 1 курс

Мельник Олексій 5 курс

Хакатон проходив на локації ДНУ ім. Олеся Гончара, за підтримки ассоціації Noosphere и Noosphere Engineering, м. Дніпро. Проект команди “Make it simple” був присвячений удосконаленню бортової системи літального апарату за рахунок мінімізації дротових мереж комунікації літака. Команда K.I.S.S отримала зі своїм проектом отримала впевнену перемогу серед 28 команд, що приймали участь у локальному етапі у м. Дніпро.

Make it simple

Тепер, команда K.I.S.S буде боротися за місце в фіналі міжнародного етапу конкурсу через 4-6 тижнів. Ну, а абсолютні переможці, яких визначать на початку 2020 року, отримають запрошення на запуск ракети на космодромі США.

Хто брав участь у іноваційному заході від #Noosphere Space Apps Challenge Dnipro?

Студенти та викладачі КиївськоїХарківськоїЗапорізькоїДніпровської політехнікиЖНАЕУХНУРЕДНУКоледж ракетно-космічного машинобудуванняКоледж радіоелектроніки, технічний ліцей  та навіть представник Університету прикладних наук Лахти, Фінляндії. Також брали участь іноватори та науковці різних спеціальностей: програмісті,  дизайнери, біологи, медики, мейкери, інженери, ентузіасти космосу та технологій.

Що вони отримали? Дві доби командної роботи, діскусій з представника космічної сфери, менторами та лідерами інноваційної индустрии України та Дніпра. Купу емоцій… Спробували їжу космонавтів, смаколики, отримали  пам’ятні призи та нагородили  🙂  На фото святковий настрій від команди Київської політехніки на чолі з Hanna Saryboha, вони ще не знають, що стали переможцями локального відбору в Дніпрі. Змучені але щасливі. Бо всі кто приймали участь у Space Apps Challenge переможці!