15.09.2024

Державні гранти для здобувачів вищої освіти

Цьогоріч вступники, які претендують на здобуття першої вищої освіти за контрактом, матимуть унікальну можливість отримати додаткову фінансову підтримку для покриття частини вартості навчання на будь-якій бакалаврській програмі — державний грант.

Отримати грант може вступник НН ІАТ, який:

  • вступає на бакалаврат після школи або коледжу;
  • вступає на денну форму навчання на контракт;
  • має результати НМТ (ЗНО) з будь-яких двох предметів з оцінками не менше ніж 150 балів.

Сума гранту визначається індивідуально для кожного — за результатом НМТ та з урахуванням коефіцієнту спеціальності.

  • грант 1-го рівня: вступники з результатом НМТ від 150 балів з будь-яких 2-х предметів претендує на грант у розмірі 15 тис. грн.
  • грант 2-го рівня: вступники з результатом НМТ від 170 балів з будь-яких 2-х предметів претендуватимуть на грант у розмірі 25 тис. грн.

Важливо — розмір гранту може бути більшим (тобто, помножений на відповідний коефіцієнт), що залежатиме від обраної спеціальності.

Що це означає для вступників НН ІАТ?

Для абітурієнтів, що вступають на наші спеціальності (134 Авіаційна та ракетно-космічна техніка та 173 Авіоніка) коефіцієнт дорівнює 1.5. Тобто за умови, що Ви склали НМТ (ЗНО) з будь-яких двох предметів з оцінками не менше ніж 150 балів (грант першого рівня) або не менше ніж 170 балів (грант другого рівня), розмір гранту може складати 22 500 грн (грант першого рівня) або 37 500 грн (грант другого рівня) відповідно. Вступ на бюджетну форму залишається без змін.

Чекаємо на Вас!

З детальною інформацією можна ознайомитися на сайті МОН України:https://mon.gov.ua/news/dodatkova-finansova-pidtrymka-dlia-vstupnykiv-vid-derzhavy-zaprovadzhuiemo-derzhavni-hranty