20.04.2024

🚀 В Україні планують внести дрони до загальних правил використання повітряного простору

ДП “Украерорух” виступає за інкорпорацію дронів у загальні правила використання повітряного простору для забезпечення безпеки польотів усіх користувачів. Про це розповів в. о. директора держпідприємства Андрій Ярмак в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

“Упевнений, що за дронами велике майбутнє і їх скоро інкорпорують у загальні правила використання повітряного простору. Використання дронів у контрольованому повітряному просторі має здійснюватися тільки під контролем диспетчера, щоб зберегти безпеку польотів всіх користувачів”, – сказав він.

Що стосується роботи дронів у неконтрольованому просторі, на думку Ярмака, тут теж потрібен певний програмний контроль їх переміщення.

“Потрібні програмні утиліти, які будуть консолідувати і регулювати весь потік, здійснюючи управління, розведення і ешелонування на програмному рівні”, – підсумував керівник “Украероруху”.

Нагадаємо, що Андрія Ярмака було призначено тимчасовим виконувачем обов’язків директора Державного підприємства обслуговування повітряного руху (“Украерорух”) 15 жовтня 2019 року.